Dit  Ontwikkelingsplan  2022-2026  is  geschreven  in  een  tijd  waarin  Suriname  de  zoveelste  crisis meemaakt;  een  financieel-economische crisis,  de  Covid-19  pandemie,  bestuurlijke  tekortkomingen, milieu- en klimaatproblematiek, en een diepgeworteld onvermogen om de economie te diversificeren (en dus weerbaarder te maken), waarin het klein- en middenbedrijf zou moeten floreren (en de ruggegraat van die economie vormen) en er voldoende werkgelegenheid voorhanden zou moeten zijn.

Vanwege de financieel-economische crisis met zijn uitwassen naar crises in verschillende secoren, is eerder in 2021 het Herstelplan 2020-2022 opgesteld. Dit plan is de grondslag geweest voor het aangaan van een overeenkomt tussen de Regering van de Republiek Suriname en het International Monetary Fund (IMF), welke ook wel een Extended Fund Facility (EFF) genoemd wordt. Zowel het Herstelplan

2020-2022 als het EFF vormen een integraal onderdeel van dit Ontwikkelingsplan 2022-2026. Echter, ongeacht of de overeenkomst bekrachtigd wordt, is dit document de leidraad voor de komende jaren.

Onderstaand tref u de de link naar de dit document:

Ontwikkelingsplan 2022-2026 populaire verkorte versie